Μία από τις ωραιότερες εμπειρίες που χαρίζει στον επισκέπτη η Σκιάθος, είναι το πανέμορφο ηλιοβασίλεμά της. Η δυτική πλευρά του νησιού προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές στιγμές με θέα το ηλιοβασίλεμα και είναι πολύ εύκολο κάποιος να τις προσεγγίσει, ακολουθώντας την κεντρική οδική αρτηρία από τη χώρα και με κατεύθυνση της Κουκουναριές.

Η χώρα του νησιού είναι από τις καταλληλότερες για να παρακολουθήσει ο επισκέπτης το μαγικό ηλιοβασίλεμα. Πιο συγκεκριμένα, ένα ξεχωριστό μέρος για να απολαύσει κανείς τη δύση του ήλιου είναι το Μπούρτζι, η μικρή καταπράσινη χερσόνησος, που χωρίζει το παλιό από το νέο λιμάνι και ήταν κατά το παρελθόν φρούριο. Σήμερα διασώζονται ίχνη των ενετικών τειχών, ενώ υπάρχει το πρώτο δημοτικό σχολείο, που λειτουργεί ως Πολιτιστικό Κέντρο και το Δημοτικό αναψυκτήριο. Εκεί λοιπόν, κάτω από τη σκιά των δέντρων, με θέα το απέραντο γαλάζιο από τη μια και τη γραφική χώρα από την άλλη, μπορείτε να απολαύσετε τη μαγική ώρα της ημέρας, τη γλυκιά μετάβαση, πριν λαμπυρίσουν τα φωτάκια του νησιού στα νερά της θάλασσας.
Μια άλλη επιλογή, την οποία MYSTERY SKIATHOS HOTELS προτείνει, έτσι ώστε κάποιος να απολαύσει το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της Σκιάθου είναι να επισκεφθεί τις δυτικές παραλίες της.
Το απόγευμα στις Κουκουναριές θα σας μείνει αξέχαστο. Εκεί το ηλιοβασίλεμα είναι απλώς από τα ωραιότερα, καθώς το υπέροχο αυτό φυσικό τοπίο αλλάζει χρώματα. Η παραλία, το πυκνόφυτο δάσος πίσω από αυτήν και η Λίμνη Στροφυλιά με τον υδροβιότοπο της, βάφονται πορφυρά. Η ομορφιά του τοπίου ολόγυρα και οι αποχρώσεις του ουρανού, που θυμίζουν card postal, συνθέτουν ένα σκηνικό που συγκινεί και συναρπάζει.
Συνεχίζοντας την πορεία σας δυτικά, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τις Κουκουναριές, βρίσκεται η παραλία της Αγίας Ελένης. Το όνομά της προέρχεται από το εκκλησάκι της Αγίας, που υπάρχει εκεί. Η παραλία της Αγίας Ελένης είναι φημισμένη για τα ηλιοβασιλέματα της. Ο δυτικός της προσανατολισμός προσφέρει την δυνατότητα να απολαύσετε τον ήλιο μέχρι αργά, χρησιμοποιώντας παράλληλα την σκιά των δέντρων που βρίσκονται στην παραλία, όποτε το χρειάζεστε. Το ηλιοβασίλεμα είναι ξεχωριστό, καθώς βλέπει κανείς τον ήλιο να χάνεται πίσω από τα βουνά του Πηλίου.
Εάν επιδιώκετε να δημιουργήσετε αναμνήσεις σε πιο απομονωμένες και ιδιωτικές τοποθεσίες, αξίζει να επισκεφτείτε την παραλία Μικρή Ασέληνος. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σκιάθου, περίπου 16 χιλιόμετρα από τη χώρα. Για να την προσεγγίσει κανείς διανύει οδικώς μια πολύ όμορφη διαδρομή στο πράσινο και αναλλοίωτο φυσικό τοπίο και έπειτα διασχίζει ένα μονοπάτι. Η διαδρομή και ο προορισμός ανταμείβουν τον επισκέπτη. Το ηλιοβασίλεμα στο απομονωμένο και παρθένο φυσικό τοπίο είναι μοναδικό.
Αν επιθυμείτε να απολαύσετε την απόκοσμη ομορφιά του Κάστρου, του βορειότερου άκρου του νησιού, η πιο κατάλληλη ώρα της ημέρας είναι πριν σουρουπώσει. Όταν οι επισκέπτες και τα καραβάκια αποχωρούν, εσείς μείνετε λίγο ακόμα. Το Κάστρο, η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Σκιάθου, είναι κυριολεκτικά σκαρφαλωμένο στην άκρη ενός βράχου. Η θέα από εκεί είναι απέραντη και πανοραμική. Το τοπίο άγριο και ερημικό. Τίποτα δεν εμποδίζει το βλέμμα να παρακολουθήσει την πορεία του ήλιου και το μεγαλοπρεπές βύθισμά του στη θάλασσα.
Όποια και αν είναι η διάθεση σας, όποια και αν είναι η επιλογή σας, ένα είναι σίγουρο, το ηλιοβασίλεμα στην Σκιάθο θα σας δέσει για πάντα στο νησί!