Το καταπράσινο αυτό νησί των Σποράδων ξεχωρίζει για τις πανέμορφες παραλίες του. Οι περισσότερες είναι εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Η αφετηρία του λεωφορείου είναι στη χώρα του νησιού.

Το Skiathos Hotels Mystery ξεχώρισε τις παρακάτω παραλίες και σας συστήνει να τις επισκεφτείτε κατά τη διαμονή σας στη Σκιάθο.

1) Λαλάρια

Η φυσική ομορφιά της παραλίας αυτής μαγεύει τον επισκέπτη. Πήρε το όνομά της από τα λευκά στρογγυλά βότσαλα, που οι ντόπιοι ονομάζουν λαλάρια. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκια, που αναχωρούν καθημερινά από το παλιό λιμάνι της χώρας.

2) Βρωμόλιμνος

Πρόκειται για μια πανέμορφη οργανωμένη παραλία. Έχει γαλάζια σημαία και πράσινη βλάστηση καθόλο το μήκος της ακτής. Αξίζει να την επισκεφτείτε κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο και απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από τη χώρα του νησιού.

3) Κουκουναριές

Είναι η παραλία που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Σκιάθου. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού και είναι η πιο απέραντη παραλία του. Απέχει 14 χιλιόμετρα από τη χώρα της Σκιάθου. Αν επισκεφτείτε τις Κουκουναριές με το λεωφορείο κατεβαίνετε στον τερματικό σταθμό νούμερο 25.

Η απέραντη αυτή παραλία έχει μήκος 700 μέτρα. Χαρακτηρίζεται από τη χρυσαφένια αμμουδιά της. Η λεπτόκοκκη άμμος λαμπυρίζει στον ήλιο, γι αυτό η παραλία ονομάζεται αλλιώς «Χρυσή Άμμος». Η προεξέχουσα ονομασία «Κουκουναριές» προέρχεται από το πυκνό δάσος κουκουναριάς, που βρίσκεται ακριβώς πίσω και καθόλο το μήκος της παραλίας χαρίζοντας πλούσια σκιά στους λουόμενους.

Το δάσος συνορεύει επίσης με τη λίμνη της Στροφυλιάς, αναγνωρισμένο και προστατευόμενο υδροβιότοπο, όπου βρίσκουν καταφύγιο σπάνια πουλιά.

Ο επισκέπτης έχει πολλές επιλογές εκτός από το μπάνιο του. Μπορεί να περιηγηθεί στον υδροβιότοπο, να ασχοληθεί με θαλάσσια σπορ, καθώς και να απολαύσει τοπικά εδέσματα καθώς υπάρχουν πολλές ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ δίπλα στη θάλασσα.

4) Μπανάνα

Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια μέσω χωματόδρομου από τις Κουκουναριές. Πρόκειται για ένα πράσινο πανέμορφο κόλπο, που σφύζει από ζωή. Εδώ διασκεδάζει όλη μέρα η νεολαία του νησιού, υπό τον ρυθμό γνωστών dj ή ακόμα και live εμφανίσεων δίπλα στην παραλία. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να ασχοληθεί κανείς με θαλάσσια σπορ.

5) Αγία Ελένη

Η παραλία της Αγίας Ελένης βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Σκιάθου και απέχει 13 χιλιόμετρα από τη χώρα. Μπορείτε να την επισκεφτείτε με το λεωφορείο, που αναχωρεί από τη χώρα του νησιού και κατεβαίνοντας στη στάση 23. Το όνομά της προέρχεται από το εκκλησάκι της Αγίας Ελένης, που βρίσκεται κοντά στην παραλία. Είναι πιο ήσυχη παραλία από τις γειτονικές Κουκουναριές και Μπανάνα. Προσφέρει όμως τις παροχές της οργανωμένης παραλίας με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Είναι ειδυλλιακό μέρος για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

6) Κρυφή Άμμος

Πράγματι είναι μια κρυφή, αλλά πανέμορφη παραλία μόλις 2 χιλιόμετρα από τις Κουκουναριές. Η παραλία δεν είναι ορατή, καθώς κρύβεται από βράχια και λόφους. Επίσης δεν είναι οργανωμένη, αλλά μπορεί ο επισκέπτης να εκτιμήσει και να απολαύσει τη φυσική ομορφιά της, τα κρυστάλλινα νερά της και την πεντακάθαρη αμμουδιά. Η Κρυφή Άμμος βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση 15 χλμ. περίπου από τη χώρα της Σκιάθου. Μπορείτε να την προσεγγίσετε είτε με τα καραβάκια που αναχωρούν από το λιμάνι της Σκιάθου, είτε οδικώς ακολουθώντας την παράκαμψη μετά τη λίμνη Στροφυλιάς.