Η χώρα μας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες του χρόνου. Συγκριτικό της πλεονέκτημα αποτελούν αναμφισβήτητα τα αναρίθμητα νησιωτικά της συμπλέγματα, με τη μοναδική φυσική ομορφιά τους, τις δαντελωτές παραλίες και τις γαστριμαργικές εκπλήξεις που επιφυλάσσουν για τον επισκέπτη.
Οι Βόρειες Σποράδες αποτελούν – όχι άδικα – σταθερή αξία και κορυφαία επιλογή ξένων και εγχώριων τουριστών. Το απαράμιλλο φυσικό κάλλος του νησιού με την πλούσια βλάστηση, τα κρυστάλλινα νερά με το χαρακτηριστικό σμαραγδένιο χρώμα, η σπάνια πανίδα και χλωρίδα του νησιού, που αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο, αποτελούν δικαιολογημένα πόλο έλξης για τους απανταχού φυσιολάτρες.
Η φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με την ήπια, αλλά άρτια τουριστική ανάπτυξη με πολυτελή ξενοδοχεία στη Σκιάθο, η παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία, και η πολυσχιδής ανάπτυξη του νησιού, με τρόπο που να ικανοποιεί κάθε επισκέπτη, καθιστούν τον προορισμό μοναδικό. Η έντονη νυχτερινή ζωή στα clubs της πόλης, τα μοδάτα μπαράκια και lounge café που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, τα καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης, που δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να πάρει φεύγοντας ένα σημαντικό ενθύμιο της μοναδικής εμπειρίας και τα πολυάριθμα κέντρα θαλασσίων σπορ με εκπαιδευμένο προσωπικό εξασφαλίζουν στους επισκέπτες μια ευχάριστη και γεμάτη εμπειρίες διαμονή.

Ένα ακόμα στοιχείο της μοναδικότητας του νησιού αποτελεί και η γαστρονομική υπεροχή του. Τα παραδοσιακά ταβερνάκια της Σκιάθου, αλλά και τα μοντέρνα culinary εστιατόρια εκμεταλλευόμενα τον πλούτο της περιοχής και τα μοναδικά προϊόντα του νησιού, καθιστούν τη «γευσιγνωσία» μία νέα εμπειρία.
Ξεχωριστή άλλωστε είναι και η αρχιτεκτονική του νησιού, που αφίσταται της καθαρά νησιωτικής αρχιτεκτονικής, καθώς εμπεριέχει πολλά στοιχεία της Πηλιορείτικης. Πετρόκτιστα αρχοντικά, που αποπνέουν κοσμοπολίτικη αύρα, πλακόστρωτα καλντερίμια σε απόλυτη ισορροπία με σύγχρονες τουριστικές μονάδες και εμπορικά καταστήματα.
Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το υπέροχο κάστρο της Σκιάθου, αλλά και το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που αποτελεί πλέον μουσείο και είναι ένα από τα πιο παλιά αρχοντικά του νησιού, υπόδειγμα της ντόπιας αρχιτεκτονικής. Επίσης το Μπούρτζι, με τα απομεινάρια του φρουρίου που έχτισαν οι αδελφοί Γκίζι, όταν κατέλαβαν τη Σκιάθο το 1207, αποτελεί τόπο αναψυχής, με όμορφη θέα από τη χερσόνησο και πεύκα που παρέχουν στον επισκέπτη τη σκιά και τη δροσιά τους.
Πάνω απ’ όλα, πόλο έλξης του νησιού αποτελούν οι υπέροχες παραλίες του, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, την πλούσια παράκτια βλάστηση και τα γαλαζοπράσινα νερά. Κάθε μία είναι ξεχωριστή και μοναδική και ανταποκρίνεται σε κάθε γούστο. Άλλοτε πολυσύχναστες και «ζωντανές», άλλοτε μοναχικοί παράδεισοι για τους πιο ρομαντικούς, πάντα όμως μία εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς. Μία από τις πλέον φημισμένες παραλίες, ψηφισμένη ως μία από τις κορυφαίες στον κόσμο, είναι η παραλία των Κουκουναριών, που περιβάλλεται από τον προστατευόμενο υδροβιότοπο. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί ακόμα τη Μπανάνα, τα Λαλάρια, το Βρωμόλιμνο, τη Μεγάλη Άμμο, τον Τρούλο και πολλές ακόμα.
Το απαράμιλλο σε φυσικό κάλλος νησί έχει εδραιωθεί στην παγκόσμια τουριστική προτίμηση ως ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο και ως το πλέον κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων. Τα «Ρόδινα ακρογιάλια» του περιμένουν να μαγέψουν ακόμα και τον πιο «δύσκολο» επισκέπτη…